Συμμετοχή στην Ημερίδα “More than Green – DGNB The Holistic Certification System for Sustainable Buildings”

Στα πλαίσια της έκθεσης Building Green Expo και DOMOTEC 2017, το SBC Greece διοργανώνει τo Σάββατο 8 Απριλίου, στο METROPOLITAN EXPO, ημερίδα με σκοπό να παρουσιάσει το σύστημα DGNB για την πιστοποίηση των Αειφόρων κτιρίων και αστικών περιοχών.

Tην ημερίδα θα ανοίξει ο Παντελής Λεβαντής, Πρόεδρος του SBC Greece, με έναν χαιρετισμό και θα παρουσιάσει το SBC Greece και τη σημασία των διεθνών συνεργασιών.

Στη συνέχεια, σε ένα diverse panel η Dr. Lemaitre Christine, Διευθύνων Σύμβουλος στο DGNB German Sustainable Building Council και ο Δημήτριος Μαναγούδης, μέλος του International Board DGNB και DGNB Consultant, Director SBC Greece και υπεύθυνος συνεργασίας του SBC Greece με το DGNB German Sustainable Building Council, θα προσεγγίσουν το θέμα της ημερίδας “More than Green – DGNB The Holistic Certification System for Sustainable Buildings” μέσα από την οπτική της Γερμανίας και της Ελλάδας αντίστοιχα.

Συμμετοχή στην Ημερίδα “More than Green – DGNB The Holistic Certification System for Sustainable Buildings

Περισσότερες πληροφορίες ακολουθώντας τον σύνδεσμο πατώντας εδώ

Σύγχρονοι λέβητες για οικονομία

Σύμφωνα με τις Οδηγίες 2009/125/ΕΚ για τον “Οικολογικό Σχεδιασμό” «Ecodesign»,την Οδηγία 2010/30/ΕΕ για την “Ενεργειακή Σήμανση” και τους Κανονισμούς ΕΕ 811, 812,813, 814/2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,καθορίστηκε ο Οικολογικός Σχεδιασμός και η Ενεργειακή Σήμανση των προϊόντων που καταναλώνουν ενέργεια. Αυτό πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλη την Ε.Ε. και εφαρμόζεται από την 1/08/2015 με την αντικατάσταση των ενσωματωμένων κυκλοφορητών των συσκευών από τους αντίστοιχους κυκλοφορητές υψηλής ενεργειακής απόδοσης και από τις 26/09/2015 εφαρμόζεται για τα προϊόντα θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού. 

Continue reading “Σύγχρονοι λέβητες για οικονομία”

Συμμετοχή στο Global Sustainable Tourism Council European Regional Meeting

Στις 23-24 Νοεμβρίου 2016 έλαβε χώρα  στην Αθήνα το GSTC European Regional Meeting  με  πάνω από 200 συμμετέχοντες από 16 χώρες μεταξύ των οποίων  και η Icon Group.

Η εκδήλωση προσέφερε μια σπάνια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα θέματα της εκδήλωσης:

  • Πρότυπα βιωσιμότητας και Προγράμματα για τον ευρωπαϊκό τουρισμό
  • Ευρωπαϊκές Βέλτιστες Πρακτικές για την αειφόρο διαχείριση των προορισμών και επιχειρήσεων
  • Marketing Αειφόρου Τουρισμού σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς
  • Eφαρμογή προτύπων και πιστοποιήσεις σε προορισμούς και επιχειρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες πατώντας εδώ και εδώ

Ημερίδα “Εφαρμογές της Αβαθούς Γεωθερμίας”

Στο πλαίσιο του  συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. και Εθνικούς Πόρους πρόγραμμα LIFE+   με την ονομασία Adapt2Change, η εταιρεία ICON Group – εταίρος του έργου – διοργανώνει ημερίδα με θέμα«Εφαρμογές της Αβαθούς Γεωθερμίας»

Continue reading “Ημερίδα “Εφαρμογές της Αβαθούς Γεωθερμίας””

Σεμινάριο “Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης”

Για την εξασφάλιση της παροχής βέλτιστων υπηρεσιών προς τους πελάτες μας και στα πλάισια της διατήρησης του υψηλού επιπέδου εκπάιδευσης του προσωπικού μας, διοργανώνουμε την Παρασκευή 20  Μαΐου 2016 και ώρα 16:00 με 18:00 σεμινάριο με θέμα  “Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης”.Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην έδρα της εταιρείας μας και η είσοδος είναι ελεύθερη

Continue reading “Σεμινάριο “Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης””

αειφόρα κτίρια

Εξοικονόμηση – Αειφόρα κτίρια

Είναι στην φύση μας, να επιζητούμε τη διαρκή επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον  να πηγαίνουμε βόλτα με το ποδήλατό μας, να οργανώνουμε εξορμήσεις, είτε ακόμα να ψάχνουμε αφορμή για μια περιήγηση ή ένα περίπατο. Πολλές φορές αναπολούμε την ευχάριστη αίσθηση που μας δίνει το περιβάλλον στην εξοχή, ο φρέσκος αέρας! Έχουμε την τάση να επιθυμούμε να βρισκόμαστε εκτός των κλειστών χώρων γιατί τα κτίρια στην πλειοψηφία τους, δεν κατασκευάστηκαν ώστε να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες μας και κυρίως δεν είχαν ως βασικό κριτήριο τις έννοιες Υγεία και Ευεξία.

Continue reading “Εξοικονόμηση – Αειφόρα κτίρια”