Graeducation «Girl’s Day: Ανακάλυψε τα πράσινα επαγγέλματα από κοντά»

Η πλειοψηφία των νέων σε ποσοστό 70% επιλέγει Πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Έτσι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ), παραμένει «δεύτερη επιλογή». Αυτή η κατάσταση ενισχύει τις αρνητικές προκαταλήψεις και δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο σε βάρος της ΕΕΚ. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το οικονομικό κόστος που υφίσταται η Ελλάδα από την μη συμμετοχή νέων στην αγορά εργασίας υπολογίζεται στο 3,3% του ΑΕΠ (2014) ίσως το μεγαλύτερο στην Ε.Ε.
Η αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απαιτεί την σωστή λειτουργία ενός ώριμου συστήματος ΕΕΚ. Το μεγάλο ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει το Ελληνικό σύστημα ΕΕΚ, είναι η στενότερη σύνδεση με την αγορά εργασίας και την οικονομία καθώς και η ισχυρότερη συμμετοχή των οικονομικών εταίρων.
Στην ICON GROUP αντιλαμβανόμαστε την κοινωνική συνευθύνη και μέσα από το πλαίσιο του GRAEUDUCATION αναλαμβάνουμε το δικό μας καθήκον προς την νέα γενιά.

Προσκαλούμε τους κοινωνικούς εταίρους, να αναλάβουν δράση! 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Girl’s Day: Ανακάλυψε τα πράσινα επαγγέλματα από κοντά» που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 
Το ενδιαφέρον του κόσμου, που εκφράστηκε μέσα από την προσέλευση και τα θερμά λόγια ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση μιας συλλογικής προσπάθειας όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 
Η στροφή του ενδιαφέροντος προς την επαγγελματική εκπαίδευση είναι ένα γερό θεμέλιο, ώστε να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας. Ειδικότερα, το ενδιαφέρον που έδειξαν μικρά παιδιά και κυρίως κορίτσια στα πράσινα επαγγέλματα δείχνει, ότι η νέα γένια είναι συνειδητοποιημένη όχι μόνο προς το μέλλον της αλλά και προς την προστασία του περιβάλλοντος. 

Ευχαριστούμε θερμά όλους σας για την προσέλευση καθώς επίσης και τους φορείς του προγράμματος, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τον Ο.Α.Ε.Δ., το Ι.Ε.Π., το FIAP, to HBZ Munster, το Επιστημονικό Πάρκο του Γκέλζενκιρχεν  και φυσικά τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας κ. Thomas Rachel για την τόσο ένθερμη υποστήριξη του.

Εργασίες Ανακαίνισης στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφυλλένιο»

Περιγραφή Ανάληψης Έργου: Αναδιαμόρφωσης, Επέκταση και Δημιουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Π.Γ.Ν.Λ.-Γ.ΝΛ. ‘’ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ’’
Συνολικός Προϋπολογισμός: 99.728€

Εργασίες Ανακαίνισης στον ΟΛΠ ΑΕ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ)

Περιγραφή Ανάληψης Έργου: Εργασίες Ανακαίνισης του Δικτύου των Σωληνώσεων, των Βανών και των Αντλιών εντός του Λεβητοστασίου στο Κτίριο Διοίκησης του ΟΛΠ.
Συνολικός Προϋπολογισμός: 45.726€

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

Η επιχείρηση ICON GROUP TΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΚΕ που εδρεύει στην περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ εντάχθηκε στη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» προϋπολογισμού 310 εκατ. Ευρώ. Η δράση έχει ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών ή τη δημιουργία νέων προϊόντων/υπηρεσιών τα οποία θα καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς. Επίσης, τα επενδυτικά σχέδια δύνανται να στοχεύουν στην μείωση του κόστους ή την αύξηση της αποτελεσματικότητας των λειτουργικών και παραγωγικών διαδικασιών και αφορά όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 199.161,30€ εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 79.664,52€ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το επιχειρηματικό σχέδιο που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση και υλοποιείται, περιλαμβάνει επενδύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

 • Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος
 • Μηχανήματα – Εξοπλισμός
 • Άυλες Δαπάνες
 • Μισθολογικό κόστος εργαζομένων (υφιστάμενο ή/και νέο προσωπικό)

Μέσω της συμμετοχής στη Δράση, η επιχείρηση πέτυχε:

 • βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της
 • αύξηση της κερδοφορίας της
 • ενίσχυση της εξωστρέφειας
 • επέκταση της αγοράς με τη προσθήκη νέων προϊόντων & υπηρεσιών
 • εξασφάλιση υψηλότερης ποιότητας προϊόντα & υπηρεσίες
 • αύξηση της παραγωγικότητας & βελτίωση λειτουργικών διαδικασιών
 • ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
 • δημιουργία / διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας

Με τη συμβολή του ΕΠΑνΕΚ ενισχύθηκε η επιχείρηση η οποία λειτουργεί σε έναν νευραλγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας, αποφέροντας οφέλη στην ανταγωνιστικότητα της χώρας καθώς και στην τοπική οικονομία και στην αγορά στην οποία εδρεύει.